fbpx

Natúrkozmetika. Szeretnék megosztani veled egy sarokápoló krém receptet, mely nekem bevált. Kiadós, házi készítésű, egyszerűen elkészíthető natúrkozmetikum. Hölgyeknek és uraknak egyaránt megfelelő lehet. Ebbe a receptbe nem raktam illatot, de te próbálkozhatsz még illóolajokkal.

Ilyenkor nyáron megnövekszik a sarkunk igénybe vétele és sokszor kirepedezik a bőr, ami nagyon kellemetlen tud lenni.

A sarokápolást kellemes lábfürdővel is összekötheted, sőt ha raksz bele illóolajokat még egyéb fizikai és lelki hatást is elérhetsz vele.

A sarkadról a felszíni megkeményedett bőrt óvatosan egy sarokreszelővel vagy egy sarokápoló kővel szárazon is lereszelheted. Ezzel nem kell túlzásba esni. Ki kell tapasztalni, hogy meddig reszelheted le, hogy ne sértsd fel az alatta lévő puha rétegeket.

Utána jöhet a lábfürdő. Hm. Hát ez csodálatos. Ezt egy következő cikkben fogom majd megírni, most azonban átadom neked annak a sarokápoló krémnek a receptjét, amit én használok.

Nekem nagyon hatásosnak bizonyult és nem csak lábfürdő és sarokreszelés mellett alkalmazom, hanem egyszerűen zuhanyzás és lefekvés előtt is be szoktam kenni a sarkamat.

Ehhez akár egy régi zokni végét is levághatod, úgy, hogy csak a sarkadat fedje és másnapra nagyon jó érzés lesz, hogy puha és ápolt a sarkad.

sarokápolásÍme a recept hozzávalói:

  • 1 ek. Méhviasz
  • 1,5 pohár olivaolaj
  • 1 ek. Avokadóolaj
  • 1 tk. E-vitamin
  • 1 ek. Lanolin
  • 1 tk. Folyékony glicerin
  • 1 ek. kókuszolaj

Banho Maria eljárással felmelegíted az olivaolajat, ebbe beleteszed a méhviaszt és sűrűn kevergetve megvárod míg elolvad. Ha elolvadt, leveszed az edényt a tűzről és beleteszed a kókuszolajat, az avokadóolajat, lanolint és a glicerint. Előveszel egy nagyon tisztára mosott robot gépet és szépen elkevered. Közben belerakhatod az E-vitamint is.

Ki kell kísérletezni, hogy neked milyen állag a jó. Azt javasolnám, hogy az elején kisebb mennyiségekkel kezd, mert előfordul, hogy nem olyan lesz, amilyenre szeretnéd. Az arányokra kell ilyenkor figyelni!

Ezek a folyamatok azért is nagyon izgalmasak, mert egy ilyen feladatnál egy idő után elkezdesz ráérezni, hogy neked mire van szükséged és így tudod változtatni a receptet is, miközben fejlődik az intuitív képességed is.

Mi a Banho Maria eljárás?

Egy lábasban felforralsz vizet és azt az edényt, amiben a krémet készíted (erre nagyon jók a hőálló üvegtálak), rárakod erre a lábasra. Így a krémed nem fog közvetlenül a tűzzel érintkezni, hanem a vízgőz melegíti fel lassan és egyenletesen.

Sok sikert kívánok hozzá és puha sarkakat!

Réka

Itt léphetsz kapcsolatba velem, ha szeretnél kérdezni:

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.