fbpx

Testradírt sok alapanyagból készíthetsz. De van néhány titok, amit tudni kell a használatáról.

Az alapja lehet só, barna cukor, agyagpor, kávé vagy ezek keveréke és sok más anyag, ami szemcsés.

A titok:

  1. Milyen gyakran alkalmazzuk?

Azt hiszem, van egy kis tévedés a testradírozás rendszerességével kapcsolatosan. A bőr felszíne egy többrétegű elszarusodó laphám, ami 0,2-1 mm vastag. (A szem környéke egy külön téma…az arcról most nem írok…) Ezeket az elszarusodó részeket szeretnénk eltávolítani finoman a testradírral annak érdekében, hogy a bőrt letisztítsuk és a további tápláló kozmetikumok hatóanyagait jobban beszívja. Ez a laphám 28 naponta termelődik újra kb. 35 éves korig. 35 éves kor felett pedig lassul a szaruréteg képződése.

Sok helyen olvasom, hogy heti 1-2 alkalommal javasolják a testradírozást. Szerintem, a gyakori radírozás nem tesz jót a bőrnek a fenti újratermelődési ciklus miatt. Ha ugyanis túl gyakran használunk testradírt, tulajdonképpen legyaluljuk a felső hámréteget, akár mikrosérüléseket is okozhatunk rajta. A bőrnek pedig igen komoly védelmi funkciója van. Illetve ezzel feleslegesen gyorsíthatjuk is az elszarusodást, akár rendellenes működést is előidézhetünk, ami kozmetikailag is problémákat okozhat.

Ezért ritkábban elegendő alkalmazni a testradírozást egy megfelelő olajos masszával. Ez természetesen a bőröd állapotától és tulajdonságaitól függ, de átlagosan havonta egyszer jó, ha testradírt használsz. Ha pedig 35 év feletti vagy, akkor még ritkábban.

2. titokborradir_Collage

És van még egy másik dolog, amit megtehetsz bőröd védelmében. Nem kell durva szemcséket alkalmazni. Én például himalája sóból készítettem testradírt, amihez a finomszemcsés sót még jobban porrá daráltam.

Természetesen a bőrtípusodnak megfelelően kell alkalmazni a testradírt. Ha érzékeny a bőröd, ritkábban radírozz, tartsd be a  minimum 28 napot és finomabb szemcsét alkalmazz.

Talán ez is olyan formula, amit ki kell tapasztalnunk magunkon. De én egy kevésbé érzékeny bőrt sem radíroznék túl gyakran. Ne feledd, a bőr mindenre emlékszik!

Recept:

  • Egy alkalomra a testradírhoz elegendő
  • 2-3 evőkanál só, cukor stb.
  • kb. 10 ml hidegen sajtolt növényi olaj

Itt találsz egy karácsonyi keveréket hozzá illóolajokból: Karácsonyi illóolajkeverék

Ebből gyorsan és olcsón készíthetsz ajándékot is. Egy adaghoz elegendő 10 csepp illóolaj, melyet nem csupán illata, hanem kozmetikai hatása miatt is alkalmazunk a testradírban.

Próbáld ki te is! Nagyon finom puha lesz tőle a bőröd és zuhanyzás vagy fürdés után testápolót sem kell használnod. 🙂

Ajándék

Illatos, szép napot kívánok!

Kökény Réka

szemléletfejlesztő aromaterapeuta

Itt kérdezz:

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.