fbpx

Milyen élethelyzeteket okozhat a biztonság iránti túlzott vágyunk? Milyen lehetőségektől esünk el, ha túlértékeljük a biztonság iránti szükségleteinket.

A paradigmaváltás szükségessége tulajdonképpen abban is rejlik, hogy eddig mindig megmondták az embereknek, hogy mit csináljanak, hogy gondolkozzanak, mikor mit illik érezniük vagy tenniük. Így mindenkinek nagyon egyszerű volt az élet egyik oldalról, de biztosan rengetegen voltak akik azért szenvedtek, mert személyiségük nem volt összeegyeztethető azzal a szereppel, azokkal az elvárásokkal, amit a társadalom rájuk kivetett, nem azt az utat kellett volna járniuk és ez alapvető konfliktust teremtett a külvilág és belső világuk között.

Hozzá kell tennem, hogy sokszor persze azt sem tudjuk, hogy milyen a valódi belső világunk. Egyszerűen azért, mert valamilyen oknál fogva nem törődünk a valódi önmagunk kibontakoztatásával.

A gyakorlatban azt veszem észre, hogy az emberek valódi belső igényei nagyon hasonlóak. Mindenki vágyik a szeretetre, a megbízhatóságra, a figyelemre, együttérzésre, a pozitív támogatásra, érzelmi biztonságra és még sorolhatnám. Sokszor mégsem vagyunk képesek megadni egymásnak és önmagunknak ezeket a minőségeket. Sokan mondogatják, mindennek az alapja a család, a közösség, de nem valósítják meg.

Biztonsági öv - Sallina13 - PixabayAz angolban van egy szó: disciple. Jelentése: tanítvány. Másik jelentése azonban törvény, elv (diszciplina). Arról szól, hogy amikor változol és tanulsz, valamilyen elveknek megfelelően alakulsz és természetesen az érzelmeidet és a tudatodat is irányítod egy új tudatosság felé. Ahol persze lehetnek kibillenések. A kérdés az, hogy képes vagy-e a kilengéseidet kezelni, tudatosan irányítani?

A jóga szó jelentése is összeköt, egyesít, igába-fog. Ez sem azt jelenti, hogy bármikor, bármit megtehetsz, hanem azt, hogy a kitartó gyakorlás és az elvek kitartó betartása, saját démonjaid leküzdése által egy magasabb tudatossági szintre juthatsz.

És mi történik most?

Elindult a váltás. Teljesen más energiák érkeztek a Földre. Persze a kutatók is egyre több információt és eredményt találnak az élet forrásával és működésével kapcsolatosan (lásd: kvantumfizika). Azonban az eredmények, a tudományos, társadalmi és politikai berendezkedés még mindig a régi rendszerhez ragaszkodik. Viszont az új energiák megérkezésével egyre több ember kerül lehetetlen vagy tragikusan megrázó élethelyzetbe.

Elképesztő lelki és sokszor fizikai szenvedéseken megyünk keresztül, aminek nem kéne feltétlenül így lennie, de az általunk megtanult viselkedésmintákhoz annyira ragaszkodunk, hogy nincs más megoldás, mint a drasztikus események egymás utánja.

A biztonság. Sokszor minden határon túl ragaszkodunk az anyagi biztonságunkhoz. A reklámok és szinte minden propaganda abba az irányba kondicionál minket, hogy mindent be kell biztosítanunk, ezért fogyasszunk sok élelmet, kössünk sok biztosítást, rakjunk be sok pénzt befektetésekbe és vegyünk minél nagyobb házat. Elhitetik velünk, hogy akkor minden jobb lesz. Mindenhonnan a biztonságra való törekvés folyik, ami sokszor konfliktushoz is vezet.  Majd jönnek a megdöbbentő élmények.

Ilyenek például, amikor egy orvos valamilyen esemény folytán kómába esik, hosszú hónapokon át fekszik gépekkel körülvéve és amit közben átél, nem tudja megmagyarázni. Az átélés valóságos, de a természettudomány mai állása szerint megmagyarázhatatlan. Akkor most mi van? Álmodtam vagy nem álmodtam?

Hétköznapi megéléseink például a hosszú munkanélküliség, eladósodás, a létbizonytalanság érzésével és annak hullámvölgyével együtt. Vagy a párkapcsolati problémák tömkelege.

mentő öv

Milyen lehetőségeket ad a világ irányítói és kihasználói kezébe a biztonság iránti vágyunk? Erről fogok írni neked a következő cikkben.

Ahhoz, hogy új utakat kezdhessünk, tiszta lappal indulhassunk először el kell engednünk korábbi számunkra nem megfelelő mintáinkat. Tapasztald meg az elengedés hatalmát, éld át régi mintáidtól való megszabadulásod csodálatos élményét. Építs új célokat, terveket.

Szeretettel várlak Kvantum Mátrix Átalakításra és metafizikai gyógyításra, ahol megtapasztalhatod a csodás mindent átható és összekötő éteri energia gyógyító hatását.

Szeretettel,

Réka

Indiánok a váltásról

Itt jelentkezhetsz vagy hívhatsz a +3620-517-50-48-as számon:

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.