fbpx

Te is úgy érzed megrekedtél és nem tudsz kilépni egy ördögi körből? Kvantumszemlélet 1. rész

Paradigmaváltás a kvantumszemlélet és metafizika szemszögéből. A kvantumfizika korszakunk egyik legúttörőbb tudománya, mely alapjaiban rengetheti meg a jelenlegi világrendet, ha az emberek felismerik a benne rejlő lehetőségeket.

A kvantumfizika, a kvantumfizikai elméletek, a lehetőségek fizikája. Így a kvantumszemlélet elsajátítása és életünkben történő megvalósítása fantasztikus lehetőségeket és különleges képességeket ad számunkra. Csak rajtunk múlik, hogy élünk-e ezzel a lehetőséggel.

Ha te is szeretnél képessé válni arra, hogy a nullponti mező végtelen energiáját használhasd, szívesen bevezetlek a kvantumszemlélet alapjaiba. Írok neked az alapfogalmakról, érdekes kísérleti eredményekről és arról, hogy a kvantumfizikával foglalkozó tudósok életfelfogása, hogyan alakította ki a kvantumszemléletet, hogyan hat az emberi gondolkodásra.

„A kvantumtér egyetlen négyzetméterének energiája elegendő a világ összes óceánjának felforralásához”- mondta Richard Feynmann

aurora

 

El tudod képzelni, hogy micsoda lehetőségek rejlenek ebben?

 

Jó hír, hogy ehhez a kvantumtérhez mindenki hozzáfér (a metafizika ezt a teret éteri mezőnek hívja) és ez a lehetőség életed bármelyik pillanatában rendelkezésedre áll.

Ha megérted a kvantumfizika alapjait, akkor rádöbbensz saját életeddel kapcsolatos felelősséged mértékére. És rádöbbensz arra is, hogy rengeteg lehetőséggel rendelkezel, hogy kiutat találj megrázó helyzeteidből, illetve, hogy mennyire fontos a rendszeres önismereti munka, a gondolatok felügyelete és az együtt érző mentális orientáció, de a legfontosabb, hogy élj és vállald azt, aki vagy. Ne szégyelld, hogy nem vagy tökéletes. Ez itt a lehetőségek világa és a lehetőségek a változtatás szándékában rejlenek.

Kezdjük az alapoknál. Hogyan merült fel a paradigmaváltás szükségessége?

aurora_alaszkaMiért pörögnek sokan mostanában a saját problémáik körül, miért nem tudják sokan éveken keresztül megoldani életük bizonyos problémáit?

A felvetést egy kedves olvasómmal történt rövid telefonbeszélgetésünk ihlette. Elsősorban a kvantumszemléletről beszélgettünk, de nagyon sok más kérdés is felmerült. Ezért szeretném átadni Neked az ezzel kapcsolatos gondolataimat azzal a szándékkal, hogy további gondolatokat ébresszek benned, ami segítséget adhat a cselekvéshez vezető rögös úton.

Először tudjuk meg, mi a paradigma. A Wikipédia szerint a paradigma és a paradigmaváltás fogalmát Thomas Kuhn egyik könyve tette ismertté a 60-as években.

„Kuhn szerint a paradigma egy adott időszakban az adott tudomány művelői között kialakult és intézményesült közmegegyezés arról, hogy mi az adott tudomány tárgya, feladata, hol húzódnak a tudományosan érvényes ill. érvénytelen kérdésfeltevések közötti határok, illetve, mely feltételek mellett lehet valamely álláspontot egyáltalán tudományon belülinek elfogadni.” – idézet a Wikipédiából, a teljes cikket itt olvashatod el.

Amit Goswami, kvantumfizikus, a „kvantum aktivista” így ír a paradigmaváltásról: „Valódi paradigmaváltás. Amíg a mindennapi tudomány materialista marad, a tudósok egy tekintélyes része támogatja és fejleszti azt a paradigmát, mely a tudatosság elsőbbségén nyugszik.”

Folytatom a következő részben…

Szeretettel,

Réka

Addig itt olvashatsz a témához kapcsolódó energetikai munkáról, a  kvantumgyógyításról.

Itt pedig azokat a cikkeket találod, amelyek a lehetőségek fizikájáról szólnak.

Itt felveheted velem a kapcsolatot:

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.