fbpx

A tudomány forradalma már régen elindult. Olyan dolgokat fedeztek fel az 1900-as évek elején (de talán korábban is), amik teljes mértékben megváltoztatnák az emberiség életről való felfogását. Ezek a felfedezések többnyire nem jelentenek újdonságot számunkra, hiszen már sokan olvastunk buddhista és más spirituális tanításokat, ahol mindezek a működési elvek le vannak írva. De a társadalom nagy része még mindig abban él, hogy ami nem nyer tudományos bizonyítást, az nem létezik. Óriási a tudomány felelőssége, amit sajnos, úgy tűnik, bizonyos körök a tömegek manipulálására használnak fel.

Bár napról napra egyre több ember lesz tudatosabb, mégis az ébredés nagyon lassan történik. Akik az ébredés határára érnek sokszor alapvető kérdésekkel találják szemben magukat.

  • Az a normális, és természetes, amiben élek?
  • Amit magam körül tapasztalok, látok, hallok és ahogy gondolkodom róla, valóban a valóságot tükrözi?
  • Azok az értékrendek, amik körülvesznek és amit kialakítottam magamnak, valóban helyes alapot nyújtanak számomra?
  • Feltétel nélkül el kell fogadnom a környezetem felém irányuló elvárásait és erkölcsi értékrendjét?
  • Feltétlenül meg kell felelnem az éppen aktuális vallási, spirituális és/vagy politikai vezetés által diktált normáknak?

Sokan mondogatják, hogy nagyon időszerű a paradigmaváltás. Miről is van szó?

gejzírArról, hogy végre fel kell tennünk magunknak lényeges kérdéseket. Mint például azt, hogy a társadalmak és az egész emberiség erkölcsi értékrendje és jelenlegi fejlettsége mellett fenntartható-e tovább ezen a Földön az élet?

Ebben már vannak úttörő emberek és országok, mint például a Uruguay elnöke, akinek beszédét ITT  hallgathatod meg, aki fizetését az ország javára fordítja vagy Izland, ahol leváltották a korrupt politikusokat, bankárokat és új korszakot kezdtek. ITT találod a cikket.

Ha azt mondjuk, hogy a külvilág belső világunk manifesztálódása, akkor itt valami nagyon nagy gáz van.

Szerinted is?

Az elmúlt évezredekben az emberiség rengeteget fejlődött. Nagyon sokat tudtunk meg a minket körülvevő világ és saját testünk működéséről. Ezzel szemben érzelmi világunk, intuíciós képességeink, kreativitásunk, erkölcsi értékrendünk egyre jobban háttérbe szorult vagy elsilányodott. Értékrend és erkölcs tekintetében a helyzet mára globálisan katasztrofálissá vált.

Régen, minden, amit egymástól érzelmi szintünkön kaptunk többnyire felülről irányított folyamat eredménye volt, hiszen a törvényeket az éppen aktuális hatalom alkotta felülről és a vallások is egyre jobban a politika befolyása alá kerültek. Csak néhol maradtak meg ici-pici csírák, ahol egy-egy elszigetelt közösség a belső iránymutatás alapján működött. (Ilyennek képzelem pl. a Hawaii Kahunákat és az ottani társadalmat, akiknek szokásai a közösség fenntartásában a legbelső lelki iránymutatás mentén alakultak ki.)

baba_nyitolapA metafizikában az emberi lény személyiségét több részre osztjuk, a fizikai, az érzelmi és a mentális szintekre, amik együttesen alkotják az ember személyiségét. Ezeket a részeit kell egyensúlyba, összhangba hoznia és lélek vezéreltté tennie az embernek, hogy harmóniát tudjon teremteni a személyiségében és azt az utat járja, ami neki rendeltetett.

Itt kezdődik az a szemléletmód, amit holisztikusnak nevezünk és a teljes embert tekinti a fizikai síktól az érzelmi, mentális, lelki síkokig.

A holisztikus szemlélet legnagyobb feladata a változás korában, hogy miként tudja ezt az átfogó nézőpontot gyakorlati síkra terelni, hogy egyre több ember legyen képes a mindennapokban a változtatásra.

A következő részben összeírtam neked egy kis tesztet, melyet, ha megválaszolsz, a kérdésekre adott válaszaidból ki fog tűnni számodra boldogságod mértéke és hogy mely területeken változtathatsz. Persze, ez csak akkor működik, ha őszinte vagy magadhoz, ami tapasztalataim szerint az egyik legnehezebb és legfájdalmasabb dolog nekünk embereknek… Szóval készülj fel! 🙂

Szeretettel,

Réka

Itt módszereket, cikkeket találsz a témáról:

Kvantumszemlélet

Kvantum Mátrix Átalakítás

Ha kérdésed van vagy újabb gondolatokat szeretnél felvetni, kérlek, írj nekem:

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.