fbpx

Becsukni a könyvet, mielőtt megírnád? Gyávaság barátom, nagy gyávaság!
Azt kell mondanom, hogy eddigi tapasztalataim alapján tudatosságunk fejlődése a fájdalmon, a tapasztalásokon keresztül vezet. De azt is mondanom kell, hogy sokkal kevesebb fájdalomra lenne szükségünk, ha alapvetően más hozzáállást tanúsítanánk saját élethelyzeteink megoldásához, ha mernénk megélni az életet és mernénk megírni életünk valódi könyvét.
Sajnos, azt vettem észre, hogy a mostani világunk erősen a szélsőségek világa. A magyar valóság az, hogy mi magunk akkora lelki és érzelmi szemétdombot halmoztunk fel, hogy fogalmam sincs, miképpen lehet elindítani egy folyamatot a rend és szeretet felé.
Persze, most azt fogod mondani, hogy nem vagyok normális, mert ez, meg ez a spirituális vezető, tanító, gyógyító már megmondta, hogy mit kell csinálnod.
Itt van azonban az alapvető gond! Egy igazi tanító mester soha nem fogja neked megmondani, hogy mit tegyél. Egy igazi tanító mester soha nem fogja megmondani neked, hogyan gondolkozzál. Egy valódi mester úgy fog segíteni a tudatosodás felé vezető úton, hogy te magad váljál képessé arra, hogy a lelkedre ráhangolódj és a saját lelkedtől kapd meg a választ nehéz élethelyzeteid megoldására.
Triglav_8Egyébként csak zárójelben jegyzem meg, hogy a spirituális tanítómesteri szakma is nagy divattá vált Magyarországon az utóbbi időben. Már mindenféle beavatásokat csinálnak. Néhányukat közelebbről megismerve csak fogtam a fejem, hogy te jó ég, komolyan azt gondolja magáról, hogy ő már tanítómester, meg gyógyító, meg író, meg nem tudom mi? Mert az elmúlt néhány évben beláttam egy kicsit én is a kulisszák mögé… Na, ez volt az a pont, amikor felfedeztem, hogy én egyik sem vagyok és nem leszek soha.
Mindenesetre a tapasztalásaim mentén a következőket fogalmaztam meg magamnak, amit most próbálok gyakorolni és amiben próbálok fejlődni:

  • Meg kell válogatnom, hogy kikkel veszem körül magam. Károgók, véleményalkotók, kritizálók, megmondók, rosszindulatúak, energialopkodók kizárva. A barátaimat megválogathatom, a családomat nem, de a családommal is megoldhatom a helyzetet. Az embereket elűzni nem érdemes, de távolságot tartani, kereteket adni, meghúzni a határaimat a barátaimmal és a családommal is lehet. Ezt ne úgy fogd fel, hogy most aztán szakítok mindenkivel! Ilyet nem csinálok.
  • Itt nem áll meg a világ. Ha mégsem tartom a kapcsolatot valakivel, helyet adok egy másiknak. Olyan embereket keresek, akik inspirálnak és képesek velem őszinte kapcsolat kialakítására. Ez nem rövid folyamat, de kivárom. 🙂
  • Az egész folyamatban a legfontosabb a tudatosság felé vezető úton, hogy figyelem magam. Mit mondok, mit cselekszem és mit mond a belső hangom? Ezt össze kell hangolnom és a belső hang irányába tolnom a beszédemet és cselekedeteimet. Nagyon nehéz, de akkor is csinálnom kell, még ha piros hó esik, akkor is. Ehhez meg kell tanulnom felülről is látni a dolgokat.
  • Figyelem, hogy mennyire és milyen szinten érintenek az emberek ilyen-olyan kritikái. Figyelem, hogy felfogom-e, milyen ember szájából hangzanak el a kritikák. Fontos vagy nem fontos odafigyelnem a kritikára? Építő vagy romboló, jó vagy rossz szándék áll mögötte?
  • Triglav, TudatosságVan-e egészséges önbecsülésem, önértékelésem és ha nincs, mit kéne tennem, hogy legyen?
  • Mire fókuszálok, vannak-e céljaim, teszek-e értük? Képes vagyok-e állandó fókuszban tartani a céljaimat?
  • Állandóan fürkészem, hogy mire vagyok képes. Nem azt fürkészem, hogy mit gondolok magamról, hanem a külvilág és saját konvencióim által rám erőltetett képet kérdőjelezem meg és a forrást keresem, a belső hangot. A Lélek Illatát próbálom megszimatolni. 😀
  • Rendkívül fontos, hogy én is pozitívan és inspirálóan álljak a világhoz. Hát ez sem könnyű feladat. Tudod, sok láma bukott el, miután megérkezett a nyugati világba. Mindannyian érezzük, hogy egy állandó negatív környezetben nem egyszerű derűsnek és pozitívnak maradnunk.

Erről szól a következő írásom is, amelyhez csatoltam két másik cikket, ami egy híres szociálpszichológus kísérletéről szól itt Magyarországon. Uram, adj erőt és még több észt neki, hogy sikerüljön! Nagyon drukkolok!

Áldás szálljon a projektre! 🙂

Az angol metafizika oktató és holisztikus gyógyító, Gill Wright tanfolyamairól és személyes gyógyításáról itt találsz bővebb információt.

Sok éve nem indult kezdő tanfolyam, most itt a lehetőség. Ha szeretnél jelentkezni, kérlek, írj nekem.

Ha érdekel a kvantumszemlélet és metafizika, kérlek, olvasd el ezt az oldalt:

Szemléletmód és energetika: Kvantum Mátrix Átalakítás

Kökény Réka

Itt írhatsz nekem:

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.