fbpx

Manawa: A mostban van az erő!

 A Hawaii sámánok a mostban látják azt, akivé alakultál. És akivé alakultál a te gondolataid, a te döntéseid, a te hiedelmeid és a te cselekedeteid által lettél. Szerintük a jelen helyzeted, saját cselekedeteid eredménye. A körülményeid ebben a pillanatban a saját cselekedeteid eredményei. Így nincs kit okolnod vagy nincs kit dicsérned, hogy az életed mennyire jó vagy rossz.

Ezzel a sámánok az önmagaddal kapcsolatos teljes felelősségvállalásra tanítanak.

Ami volt, elmúlt. Semmi nem mutatja azt, hogy ebben a dimenzióban, ahol most vagy a múlt visszafordítható. Ezért azt mondják a sámánok, hogy minden erő a jelenben van.

Az életed mindig a mostban kezdődik. Most kell odafigyelned, mert az életed hátralévő része most kezdődik.

Meg kell tanulnod az itt és mostban lenni, hogy saját életedet te alakíthasd. Ezt mondja Eckhart Tolle is. Lehet, hogy összebeszélt a sámánokkal…?! 🙂

Viccet félretéve miről is szól ez az alapelv?

Ez nagyon kemény dolog a természettudományosan gondolkodó ember számára, mivel a természettudományos nézetek szerint az ember kiszolgáltatott a körülményeinek. Ha jól tudom, Marx mondta, hogy „A lét (élet) határozza meg a tudatot.”

Erre mit mondott Hofi Géza?

A lét határozza meg a tudatot.” „Ha megisszuk a lét, a tudat elszáll.”

Hahaha. Hát ez a vicc gyerekkorom óta nagyon tetszik. 🙂

Akkor most megint félretesszük a viccet. Tehát hogy is van ez? Mégiscsak a tudat határozza meg a létet?

Na ezért kemény dió ez, a mi kultúránkban. Mert egy gyökeres paradigmaváltás határán vagyunk.

Mi van? Eddig panaszkodhattam, hogy na de nem én voltam, hanem a körülmények meg a másik ember? Most meg hirtelen fel kell vállalnom magamért a teljes felelősséget? Vegyem tudomásul, hogy mindennek én vagyok az oka?

Ráadásul a Hawaii sámánok a gyógyítás terén a Ho’oponoponoval még tovább mennek. Olyannyira vállalják fel magukért a felelősséget, hogy úgy tekintik, minden ami velük történik az egy bizonyos részük kivetülése. Amire dr. Ihaleakala Hev Len a sámán gyógyítások alapján felállította a sajátos és egyszerű tisztogató rendszerét. Vagyis addig tisztogatott, amíg egy egész elmegyógyintézetnyi veszélyes rabot meggyógyított. Éééééés igeeeeeeeeen, működött a módszer!

Tehát ez az elv arról szól, hogy a jelenben való cselekvéseddel változtathatod meg a fizikai jövődet. A jelenben kell megváltoztatnod az érzelmeidet és a fizikai testérzeteidet a múltaddal kapcsolatban ahhoz, hogy a jövőd is megváltozzon.

 Ez a Lomi-Lomi gyógyításnál a masszázs közben a testérzetekben jut kifejezésre.

 Még az is előfordul, hogy a kliensnek hangulatváltozásai lesznek, kisírja magából a bánatát az elengedés folyamata alatt. Mert ebben energia van. Vagy távhatásként például, amikor a lábon dolgozom, szurkál a füled. 🙂

Ne feledd!

Manawa: A mostban van az erő!

 Ha kíváncsi vagy a többi alapelvre, itt elolvashatod őket:

Az első alapelv az IKE. A világ az, aminek gondolod!

A második alapelv: Kala. Nincsenek határok!

A harmadik alapelv: Makia. Az energia a figyelmet követi!

Továbbiakat a Lomi-Lomi masszázsról itt olvashatsz.

Ha kérdésed vagy kérésed van, kérlek, hívj a +36-20-517-50-48-as számon vagy kérj időpontot itt:

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.