fbpx

A szuperérzékenységgel én is saját érzékenységemen, saját tapasztalataimon keresztül kezdtem el foglalkozni. Már önmagában az is nagy megnyugvást jelentett számomra, hogy megtudtam, megismertem ezt a tulajdonságomat. De a munka nem állhat meg a felismerés szintjén. Az csak az első lépés a teljesség felé.

Bár azt tapasztalom, ahány ember, annyiféle személyiség, sors és élet, ami a szuperérzékenyekre is ugyanúgy vonatkozik. Azonban az önismereti munka egy szuperérzékenynek talán még fontosabb, hogy

  • megismerje fizikai, érzelmi és mentális határait, hogy

  • megtalálja a neki optimális eszközöket és módszereket érzelmei és idegrendszere kiegyensúlyozására, hogy

  • boldogabb, teljesebb életet élhessen és

  • fejleszthesse rejtett vagy már felszínre került képességeit, melyek megkülönböztetik többi embertársától, mégis hasznára válhatnak a társadalomnak

Szeretném most rendelkezésedre bocsátani Elaine N. Aron könyvében található rövid tesztet, mellyel érzékenységed mértékéről kaphatsz képet. Kérlek, kattints az alábbi szövegre:

Szuperérzékeny teszt

Azért indítottam el a szuperérzékeny témát az oldalamon, mert szeretnék veled saját tapasztalatokat megosztani. Lehet, hogy így te is eljutsz az első felismeréshez, ami segít egy boldogabb élet felé vezető úton. A honlapomon ebben a kategóriában olvashatod a szuperérzékenységgel kapcsolatos cikkeket. Kérlek kattints a linkre:

Szuperérzékenység.

Lótuszvirág

Mi a szuperérzékenyég? Olvass róla itt:  Zsófi szuperérzékeny történetei

Rengetegen nem tudják magukról, hogy szuperérzékeny idegrendszerrel rendelkeznek. Ha szeretnél embertársaidon segíteni, akkor kérlek, oszd meg velük az információt.

Már említettem, hogy a népesség körülbelül 20%-a szuperérzékeny idegrendszerű, s mint hogy a testünkben minden szervünknek megvan a funkciója, a társadalomban a szuperérzékenység is egy ilyen nagyon fontos tulajdonság. Nincsenek véletlenek, annak is megvan az oka, hogy miért fejlődött így az emberiség. Kár, hogy itt nyugaton nem becsülik meg, sőt nem is élnek az érzékeny idegrendszer adta áldásos képességek lehetőségeivel.

Figyelj! A szuperérzékenység nem egyenlő a sértődékenységgel! 🙂

Ezen tulajdonságok megismerése mindenkinek segíthet, akik érzékenyek és azoknak is akik nem, hiszen a szuperérzékenység ténye például egy párkapcsolatban, szülő gyermek viszonyban vagy munkahelyen különös kihívásokat jelenthet, de áldássá is alakíthatjuk.

Nem mindegy, hogy melyik oldalát éljük meg. Képesekké kell válnunk önmagunk elfogadására és meg kell mutatnunk nem érzékeny társainknak, hogy csodálatos tulajdonságaink számukra is érzelmi többletet és szuper élményeket hozhatnak az életben.

Kérlek, tekintsd meg ezen az oldalon, hogy milyen témákkal fogok még foglalkozni és ha szeretnéd olvasni a cikkeimet, itt csatlakozhatsz hozzám:

Szeretettel várlak!

kincsA közösség építése csodálatos dolog, mert az összetartás, a tapasztalatok megosztása, ötletek átadása a közösség életét sokkal nagyobb energiával támogatja, mintha egymagadban küzdenél a mezőn. Ezért kérlek, beszélj velünk!

Ha szeretnél nekem írni és szeretnél velem gondolatokat megosztani, kérlek, írj az info@alelekillata.hu e-mail címre.

Megannyi módszer létezik a kiegyensúlyozásra, az életünk jobbá, boldogabbá tételére és mindannyiunknak más válik be. Ezért kérlek titeket, osszátok meg gondolataitokat velünk, hogy segíthessük egymást. És természetesen írjatok, hogy milyen témákról olvasnátok még szívesen.

Szeretettel,

Réka

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.