fbpx

Jön az ősz. Lassan foglalkoznunk kell ismét a légúti betegségekkel. Egy kedves olvasóm rendkívül fontos kérdést tett fel, melyet szeretnék megosztani Veletek.

Az Eukaliptusz illóolaját általában ismerik az emberek. Azt kevesebben tudják, hogy az Eukaliptusznak sok fajtája van, így többféle illóolajat is használunk különböző célokra.

A kérdés a következő volt:
Az illóolajok mennyiben allergének?
Az olvasó hölgy a gyermekével megtapasztalta, hogy a párásítóban alkalmazott Eukaliptusz illóolaj allergiás rohamot okozott a gyermeknél.
Hogyan lehet ilyesmit kikerülni? Kinek nem javasolt?

Jól teszed, ha óvatos vagy az Eukaliptusz illóolajjal gyermekek esetén. A gyermekgyógyászat nálunk egy külön téma, szigorú szabályokkal. Az Eukaliptusz fajták közül, mi főleg kettőt használunk légúti betegségekre gyermekeknek, az Eucalyptus radiata-t és az Eukalyptus citriodora-t.

Az Eucalyptus radiata kiválóan használható légúti betegségekre, azonban nem használható görcsös köhögés esetén!!! Minden anyuka jól ismeri a gyermekét. Figyeld meg köhögésének jellegét!

Ha a gyermek görcsösen köhög, jöhet az Eucalyptus citriodora, azaz a Citromillatú eukaliptusz. Tehát görcsös köhögés esetén a nyákoldásra, köhögés csillapítására a Citromillatú eukaliptuszt vedd elő a házi szertáradból.

eucalyptusVannak további kérdések is, melyekre figyelned kell, ha légúti betegségek esetén alkalmazol illóolajat gyermekek számára:
  • Milyen márkájú illóolajat használsz?
  • Mennyi cseppet használsz a párologtatóba?
  • Hány éves a gyermeked?
  • Milyen jellegű köhögésre használod?
  • Mennyire érzékeny általában a gyermeked, hajlamos-e allergiára?
Igen, az illóolajok ugyanúgy okozhatnak allergiát, mint minden más kémiai vegyület. Ezért valóban óvatosnak kell lenned, akár bőrtesztet is kell végezned és gyermekek számára sokkal kisebb cseppszámban szabad csak használni.
Tehát gyermekek estében, ha nem tudsz valamit, ELŐSZÖR KÉRDEZZ!!!
Be kell tartani a biztonsági előírásokat és figyelni kell a kontraindikációkra!
Gyermekek számára köptetésre, nyákoldásra, nyugtatásra, gyulladáscsökkentésre, fertőzés ellen, mi egy hatékony és biztonságos balzsamot használunk:
Továbbra is várom kérdéseiteket és tapasztalataitokat!
Szeretettel,
Kökény Réka
szemléletfejlesztő
alelekillata.hu aromaterapeutája
Kérdezz tőlem:

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.