fbpx

Hatásos módszer az aromaterápiában és a natúrkozmetikában, de méregtelenítéshez is alkalmazható. Egy kellemes 3 az 1-ben módszer. Próbáld ki te is! 🙂

Talán már írtam neked a méregtelenítő sós fürdőről (de lehet, hogy nem és akkor arról is írok majd), most átadom az aromaterápiás sós lábfürdő módszeremet is.

Általában egy évben kétszer alkalmas méregteleníteni, tavasszal és ősszel. A méregtelenítésnek rengeteg formája van. Ezzel mindenképpen óvatosan kell bánni, mert ha túlzásba viszünk valamit vagy nem a szervezetünk számára megfelelő méregtelenítési kúrát követjük, komoly tüneteket, károkat okozhatunk saját magunknak.

Különösen, figyelnünk kell, ha valamilyen szervi problémával vagy bármilyen akut vagy krónikus betegségben szenvedünk. Ezért kérd ki orvosod tanácsát!

Ezeket a sófürdőket én nagyon szeretem. Kombinálni szoktam illóolajokkal is. Valódi otthoni wellness.

A lábfürdő érdekessége méregtelenítés szempontjából az, hogy a láb egy reflex terület. Ez azt jelenti, hogy a keleti gyógyászat szerint megtalálhatók rajta az egyes szervek reflexpontjai.

Lehet, hogy ismered a kínai és japán gyógynövényes lábtapaszokat, amiket éjszakára a talpra ragasztva méregtelenítő hatást érhetsz el.

No, hát a sós lábfürdő hasonló hatású. A kínai gyógyászat szerint, ugyanis ezek a reflexpontok kivezetőként is működnek, tehát adott esetben méregteleníteni is lehet rajtuk keresztül.

A sós lábfürdőhöz használhatsz illóolajokat is, mint például teafa vagy levendula, citrom. Beleraksz 6-7 cseppet egy teáskanál mézbe és ezt teszed a lábfürdőbe. Csodálatos érzés érezni az illatát és hagyni, hogy áthassa az egész lényedet. 🙂

  • Fogyás, méregtelenítésÉn legalább 10%-os sós oldatot készítek, tehát 1 liter vízhez adok kb. 100 g sót. Nem baj, ha magasabb az arány! 🙂
  • Alkalmi jelleggel is csinálom. Például ha télen fázom, egyszerűen isteni. Vagy lábápolásnál
  • Méregtelenítő kúra esetén pedig 8-10-szer megcsinálhatod, heti 2-3 alkalommal.
  • A lábfürdőzés alkalmanként 30-60 percet vegyen igénybe és ne hagyd, hogy közben nagyon kihűljön a vized.

A folyamat során a víz elszíneződhet. Ne ijedj meg, ez a méregtelenítési folyamat része lehet.

A lábfürdő az aromaterápia egyik fontos terápiás módszere. Nekem különösen hideg napokon betegség megelőzésként és a szépségápolásban is bevált. Amit még nagyon érdekes módon élek meg az utóbbi időben, hogy az illóolajoknak fürdőkbe, kozmetikumokba, parfűmolajként való használata, komoly szubtilis hatást fejt ki. Ez is egy következő téma lesz.

Használd egészséggel ezt az aromaterápiás sós lábfürdőt!

Szeretettel,

Réka

Itt olvashatod, miről szól még ez a honlap: Köszöntelek a Lélek Illata honlapján!

Megjegyzés: Az illóolajok tekintetében a munkám során és a magam számára is csak organikus termesztésből származó bio illóolajokat használok, mivel ezek terápiás hatása, hatóanyag tartalma igen magas. Ezeket az illóolajokat beszerezheted tőlem is, de írhatsz nekem akkor is, ha a használatukkal, ellenjavallataikkal kapcsolatosan kérdésed van.
Rendkívül fontos, hogy az illóolajokkal légy figyelmes és ismerd meg az általad használt olajok ellenjavallatait, hogy mindig a neked megfelelőt alkalmazhasd. Ez egyébként a natúrkozmetikában is alapszabály.
 

Itt léphetsz kapcsolatba velem, ha szeretnél kérdezni:

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.