Rittyentettem egy tésztát, mert nem volt sok időm. Enni meg kell. 😀 Fincsi volt, így gyorsan leírom, hogy csináltam.
Ez most olyan “amatőrpróbálkozómennyiségeketnem számolósanjólfőző” háziasszonyoknak készült. Amihez tudok mennyiséget írni, azt odaírtam. A Carbonara módosított koppintásáról van szó. 😀 Azt használtam, amit otthon találtam. 😀
Hozzávalók:
- Bacon szalonna (ebből 1 teljes csomaggal beletettem)
- Fokhagyma (két teljes fej fokhagymát beleraktam)
- Cukkini apró kockákra vágva
- Tejszín
- Tészta
Apróra vágtam a bacont, elkezdtem pirítani. Amikor egy kicsit már kiengedte a zsírját, beletettem a fokhagymákat. Nem törtem meg, hanem egyben vagy ha nagyok voltak a gerezdek, akkor elnegyedeltem. Így összepirítottam a bacont a fokhagymával. A végén beleraktam az apró kockákra vágott cukkinit és azt is lepirítottam. Nem főztem meg benne, egyszerűen pirítottam és egy kicsit nyersen hagytam. A cukkini alapvetően édeskés ízű. Ekkor leszedtem a zsírját. Majd a végén öntöttem rá tejszínt.
Tálaláskor friss bazsalikom leveleket raktam rá. Ezt is csak úgy hanyagul rávagdostam. És reszeltem hozzá érlelt sajtot a piacról.
Nagyon finom lett. És az, hogy a bazsalikom és a cukkini is nyers volt benne, nekem kifejezetten tetszett. Kóstold meg te is, ha érdekesnek találod.
Illatos, szép napot kívánok!
Kökény Réka
szemléletfejlesztő, aromaterapeuta
alelekillata.hu szerkesztője