fbpx

Rittyentettem egy tésztát, mert nem volt sok időm. Enni meg kell. 😀 Fincsi volt, így gyorsan leírom, hogy csináltam.

Ez most olyan “amatőrpróbálkozómennyiségeketnem számolósanjólfőző” háziasszonyoknak készült. Amihez tudok mennyiséget írni, azt odaírtam. A Carbonara módosított koppintásáról van szó. 😀 Azt használtam, amit otthon találtam. 😀

Hozzávalók:

  • Bacon szalonna (ebből 1 teljes csomaggal beletettem)
  • Fokhagyma (két teljes fej fokhagymát beleraktam)
  • Cukkini apró kockákra vágva
  • Tejszín
  • Tészta

cukkini, fokhyagyma, bazsalikom, bacon

Apróra vágtam a bacont, elkezdtem pirítani. Amikor egy kicsit már kiengedte a zsírját, beletettem a fokhagymákat. Nem törtem meg, hanem egyben vagy ha nagyok voltak a gerezdek, akkor elnegyedeltem. Így összepirítottam a bacont a fokhagymával. A végén beleraktam az apró kockákra vágott cukkinit és azt is lepirítottam. Nem főztem meg benne, egyszerűen pirítottam és egy kicsit nyersen hagytam. A cukkini alapvetően édeskés ízű. Ekkor leszedtem a zsírját. Majd a végén öntöttem rá tejszínt.

Több recept: Aromagasztronómia
 

Tálaláskor friss bazsalikom leveleket raktam rá. Ezt is csak úgy hanyagul rávagdostam. És reszeltem hozzá érlelt sajtot a piacról.

Nagyon finom lett. És az, hogy a bazsalikom és a cukkini is nyers volt benne, nekem kifejezetten tetszett. Kóstold meg te is, ha érdekesnek találod.

Illóolajok

Illatos, szép napot kívánok!

Kökény Réka

szemléletfejlesztő, aromaterapeuta

alelekillata.hu szerkesztője

 Kérdezhetsz.