fbpx

Az aromaterápia a fitoterápia egyik legvonzóbb ága az emberek számára. A fitoterápiához tartozik a herbalizmus, a homeopátia, a virág terápiák, a kínai medicina és az ayurvéda is. Az aromaterápia azért olyan vonzó sokak számára, mert itt tiszta növényi illatok vesznek körül minket, a virágos, füves, gyógynövényes illatoktól egészen a fás, gyantás illatokig minden. Egy aromaterapeuta praxisában található anyagok közül pedig sok parfüm -, kozmetikai- és gyógyszer alapanyag. Nem csak illóolajok tartoznak ide, hanem növényi olajok, aromavizek, agyagok és még sok más is. Az én illóolaj készletem több, mint 90 illóolajból áll és számuk folyamatosan nő. Otthoni használatra alapkészletként 10-15 féle illóolajat szoktak javasolni az aromaterapeuták, amelyek felhasználása nagyon sokrétű lehet.
Az illóolajokat több mint 4000 éve használja az emberiség gyógyításra, szépségápolásra, szertartásokra. Sajnos, sok királyi hatalmi harc eszközévé is váltak, hiszen a fitoterápia legerősebb szereiről beszélünk.
Egyiptomban például óriási szerepük volt. Az illóolajok koncentráltságát, erejét az is megmutatja, hogy a fáraók múmiái bebalzsamozás után több ezer évvel is megmaradtak. Tulajdonképpen itt jól tetten érhető vírus-, baktérium-, gomba- és parazitaölő hatásuk. A régészek által feltárt wellness_3sírokban a múmiák mellett ott voltak a több ezer éves illóolajjal teli lezárt edények is, melyek ennyi idő után is adták tiszta illatkarakterüket.
Ezért mondhatjuk azt, hogy ennél a terápiánál különösen igaz, hogy a mérték az érték! A kevesebb sokszor több!
Az illóolajokat és növényi olajokat a hölgyek mindig is kozmetikai alapanyagként használták. Az arab nők haja például nem véletlenül volt mindig dús és csillogóan szép. Ők rendszeresen kezelték a hajukat, bőrüket növényi olajos pakolásokkal.
Az aromaterápia sok mindent megélt a történelem folyamán. Az előző század fordulóján azonban Gatteffosse, egy ismert kémikus egy kis laborbaleset kapcsán megtapasztalta a Levendula illóolaj égési sebekre gyakorolt jótékony hatását és fertőtlenítő képességét. Ő nevezte el az illóolajokkal való munkát aromaterápiának. Sok vegyész kezdte kutatni az illóolajok szerves vegyületeinek hatásait és szinergiáit. Ekkor bontakozott ki az aromaterápia reneszánsza, mely az illóolajokat különböző világokba vitte el, a természettudományos kutatási laboroktól kezdve a nyugati orvostudomány megszentelt termeibe a klinikai kutatások alkalmával, de metafizikai szintekre is eljutott az energiagyógyászatba és lélekterápiákhoz is alkalmazzák az egyes illóolajok tiszta magas rezgésszintje és lelki állapotokra gyakorolt hatása miatt.

Ezért is rendkívül fontos a magas tisztaságú illóolaj, aromavíz és hidegen sajtolt növényi olajok használata.

Hogy miért olyan hatékonyak ezek a szerek? Megtudhatod a következő cikkemből:  Olfactor terápia

Szeretettel,
Kökény Réka

szemléletfejlesztő aromaterapeuta

 Várom kérdéseidet. Az lábbi űrlapon írhatsz nekem:

 

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.