fbpx

Az utóbbi néhány évtizedben a felnövekvő generáció segítségével úgy tűnik kezd átalakulni az üzleti gondolkodás. Azonban sajnos, a másik véglet még mindig erősen képviseli magát, ami sok millió vagy milliárd ember életét nyomorítja meg.

Ennek a cikknek a megírása kapcsán az utolsó cseppet  a pohárban az egyik általunk is közismert multinacionális cégről szóló cikk tette. A cikk végén találsz egy linket, ahol csatlakozhatsz a petícióhoz. Ez a történet ugyanis hazánkat is érinti. Nálunk ez a vállalat ugyanúgy értékesíti ezt a terméket.

Az ipari forradalmaknak volt sok pozitív hozadéka, azonban az egyik legnegatívabb, hogy az embereket változatlanul nyomorba döntötte. Ez a nyomor a fizikai szenvedés, az éhezés, fizikai bántalmazás mellett, talán még jobban megerősítette a pszichikai befolyásolást és lelki terrort.

Létrejöttek azok a vállalatok, melyek emberek millióin átgázolva csak a profitot hajszolták és teszik ezt a mai napig is. Úgy működnek, mint a paraziták, kiszívják az emberek életenergiáját, álmokba, illúziókba ringatják őket. Az emberek pedig szolgálják ezt a káros működést.

Alapvetően nem lenne semmi gond a vállalatok, vállalkozások létrejöttével, a bankokkal, amennyiben az egyre mérhetetlenebb profitéhség faktora nem létezne, ami kegyetlenné teszi ezeket az entitásokat.

A felnövekvő nemzedéket sokszor illetjük negatívan, azonban már régóta mutatkoznak annak a jelei, hogy ők képesek a másmilyen gondolkodásra. Képesek felfogni, hogy valahogy tenni kell önmagunkért, az emberiségért és a bolygóért, amin élünk. Sokféleképpen tesznek ők. Árvai Péter az egyik példa erre.

Kattints ide a kisfilm megtekintéséhez: Prezi

A negatív példákból még mindig rengeteg van. Az alábbi kisfilm sajnos, angolul van. Röviden azt mutatja meg, hogy Kambondzsában a textil munkások, hogy élnek és halnak. Éheznek, miközben napi 12 órát dolgoztatják őket. Amikor utcára mennek a hatóságok erőszakkal leverik a protestáló, gyenge embereket. 3 fiatal divatbloggernek mutatták meg ezeket a körülményeket. A film legmélyebb pontja az volt, amikor egy munkáslány elmesélte, hogy sokan vannak testvérek és az anyja éhen halt, amikor őt szoptatta. A fiatalok így ismerhették meg annak a hátterét, hogy milyen áron vásárolhatunk olcsó, divatos holmikat.
És ezek a cégek a termékeikkel természetesen Magyarországon is léteznek.

Az angol rövidfilm megtekintéséhez kattints ide: Texilmunkások Ázsiában

vízBiztos vagyok benne, hogy mindenhol vannak ilyen esetek. De ennek nem kell így lennie. Az ébredés korát éljük és ha a társadalom elkezdi felfogni, hogy gazdasági erőfölénnyel rendelkezik, ami abban rejlik, hogy a vásárló megválogathatja, hogy mit vásárol és mennyit fogyaszt, akkor a nagyvállalatok rákényszeríthetők káros gondolkodásuk megváltoztatására. Ez persze hosszú folyamat és még csak a csírái vannak jelen.

Most azonban te is tehetsz valamit magadért is. Az alábbi cikk, sajnos, szintén angolul egy multinacionális vállalat előretöréséről szól, mellyel globális vízforrások uralására törekszik. Víz nélkül nincs élet. A víz alapvető jog kellene, hogy legyen mindenki számára.

Itt aláírhatod a petíciót: A víz privatizálása

Merültek fel bennem gondolatok a cikk kapcsán? Írj nekem itt:

 

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.