fbpx

 Sokat gondolkodtam arról, hogyan közelítsem meg a témát. De azt hiszem, nem a hosszú várakozás volt a lényeg, hanem az, hogy megérjen a gondolat.

Az elején elkezdtem kutatni, beszélgetések mentén továbbgondolni a kérdést. Hol van a hiba? Olvasgattam férfiak írásait. Érdekes, hogy pont férfiak írnak a nők elnyomásáról… Elolvastam Müller Péter, Kiss Balázs Kúnó és Józsi bácsi írásait. (Ezeket a cikk végén csatolom.)

Nagyon nehéz a keserűséget félretenni. Hogy miért? Azt hiszem azért, mert a tükörből egy olyan halmaz néz ránk vissza, amely elveszítette a méltóságát. És ez vonatkozik nőre és férfira is.

Nem tudok adatokkal előhozakodni. Úgy érzem, a tudásom, az ismereteim nem elegendők ahhoz, hogy történelmi tényeken vitázzak bárkivel is, aki komoly kutató munkát végez. Ezért úgy döntöttem, a nő útján közelítem meg a nők és férfiak között kialakult és mára pattanásig fokozódó feszültséget. A nő útja az intuíció útja. A megérzés, a látás, előrelátás.

Előre szeretném bocsátani, hogy aki nem hisz a reinkarnációban, a karmában és a fejlődés útjában, most hagyja abba az olvasást.

Sok évvel ezelőtt egy gyógyítónál voltam és gyógyítás alatt valahogy visszacsusszantam két előző életembe. Nem voltam rá felkészülve, nem terveztem az élményt. Hogy mit láttam? Egyszer Egyiptomban éltem, sok ezer évvel ezelőtt. Apám befolyásos ember volt. Én papnő akartam lenni. Az Óegyiptomi kultúrában a papok komoly beavatásokon mentek keresztül. Ezért meg kellett tanulniuk uralni teljes lényüket, máskülönben akár halálos kimenetele is lehetett egy beavatásnak. A beavatás soklépcsős volt és komoly tanulmányokat követelt. Az élet mégis úgy hozta, hogy férjhez adtak szándékom ellenére. Nem tehettem semmit. Megalázottnak, elhagyatottnak, védtelennek éreztem magam. Dühös voltam, végtelenül dühös és mérges. Hiszen már jó szintre jutottam a beavatásokban, sok mindent megtanultam.

Férfi! Tudod te mit jelent egy nőnek ez? Tudod, mit jelent magadba fogadni valakit, akit nem akarsz, akit nem szeretsz és akinek nem tárulnak a szerelem kapui? …

És ezzel az érzéssel a szívemben zárult az életem.

Aztán érkezett egy másik élet. Sok ezer évvel később. Középkor. Keresztes lovag. Egy férfi. Nagy és erős. És mit csinál? A megkövült düh és harag pusztító férfi energiává, vak hitté válik a szívében. Egy hitétől elvakult és pusztító ember a középkori falvakban vívja harcát. Embereket öl a hit és vallás „szent” nevében.

Ember, nincs ez rendjén sehogy! Neeem.

És ekkor megtapsaztaltam a karma fájdalmas útját. Amit a mostban teszek, ki tudja melyik következő életemre fog kihatni? Csak Isten a tudója. És mégis hányszor feledkezünk meg erről? Ez a fejlődés útja, a tudatossá válás útja. Ezerszer és ezerszer hibázunk, az Isteni Törvények ellen vétünk. Tanulunk.

Még az is lehet, hogy nem véletlen az inspirációm, hogy most van az az életem, amelyben az egyiptomi papok technikáit, gyógyító módszereit (amelyről tudjuk, hogy az atlantiszi kultúra tudását képviseli) újból előhozhatom a mélyből. Ki tudja?

Hihetetlen tapasztalás volt. Hihetetlen és rendkívül fájdalmas. Azóta sem kutattam több előző életemben, mert úgy érzem, nem fontos. A lényeg az élmény, ami feltárt egy nagyon fontos dolgot számomra, a karma törvényének megtapasztalását.

Egyszer nő vagy, egyszer férfi. Megtapasztalod mindegyik energiát. Az egyik legfontosabb, hogy megtaláld az egyensúlyt, hogy bölcs férfi és nő válhasson belőled. Hogy megtanuld szeretni és tisztelni önmagad úgy, ahogy vagy és ezáltal megtanulj szeretni és tisztelni másokat és a természetet.

Női és férfi energia

Egy másik aspektus:

Én a nő és férfi kérdését végső soron az emberiség kollektív felelőssége tükrében a női és férfi minőségek (energiahalmazok) megnyilvánulásának látom.

Így azt gondolom, hogy a nők problémája az egész világ problémája, a női és férfi energia kiegyensúlyozásának kérdése. Az emberiségnek ez egy óriási tanulópálya. Kérdés, hogy a női energiák növelésével képesek leszünk-e kiegyensúlyozni és pusztító helyett termékennyé, oltalmazóvá tenni a férfi energiákat?

Kedves nőtársaim, azt hiszem, ez az a pont ahol nekünk kell elgondolkoznunk és nekünk kell felvállalnunk a változás útján az első lépéseket. Hiszen a férfi energia elszabadult és féktelenné vált. Jelenleg nem képes önmagát alkotóvá tenni. Külső segítségre van szüksége és ha ez így folytatódik tovább végzetessé is válhat.

Nem szabad elfeledkeznünk a körforgásról, arról, hogy egyszer férfi, egyszer női testben születünk. Az “itt és mostban” nők vagy férfiak vagyunk, de ugyanakkor mindkét minőség rejtőzik nőben és férfiban is.

Vajon miért van egyre több férfinek szív- és érrendszeri betegsége? És miért van egyre több nőnek nőgyógyászati problémája? Megnyitni férfi szívünket és megélni a nőies aspektusainkat ebben a világban rendkívül nehéz feladat. Szívszeretet és odaadás. Hmm. Ugye, ez feltételezi a bizalmat és a biztonságérzetet? Bízhat abban, hogy biztonságban van nálad, ha a férfi megmutatja érzelmeit vagy a nő kitárja nőiessége titkait.

Óriási feladat. Vannak, akik nem hisznek a változás lehetőségében. Én azt mondom, rajtunk múlik, embereken. A feladat, lehetőség is egyben. Élhetővé kell tenni az életet, új egyensúlyt kell létrehozni. A kollektív változás az egyénnél kezdődik, mert ő a szikra, ami tüzet gyújthat és ős a vízcsepp, ami tengerré válhat.

Nekünk nőknek is tennünk kell magunkért és az emberiségért. A földi síkon például méltóságunk megtartásával. Azzal, hogy nem adjuk magunkat minden férfinak, visszanyerjük tartásunkat, önbizalmunkat. Mi nem áruk vagyunk. El kell érnünk, hogy a férfiak újból tiszteljenek minket, de nem azzal, hogy női testben is férfivá válunk.

Ennek a gondolatnak a mentén megfogalmazódott bennem az a célkitűzés, hogy átadjam nőtársaimnak mind azt az ismeretet, mely segít a gyógyulásban, a gyógyításban, a család összetartásában és egy élhetőbb élet kialakításában. (Egyébként jöhetnek férfiak is, az összetartás és pozitív változás szándékával, mert igazán csak együtt tudunk gyógyulni.) 🙂

Igen, sokszor kerülünk padlóra. Sokszor vagyunk elhagyatottak, csalódottak, dühösek, haragvók. Mi mindannyian nők és férfiak. Mutogatunk egymásra, ármánykodunk egymás ellen. Elveszett a tisztelet, a méltóság. És azt hiszem, amit még nem találtunk meg, az a női és férfi energia közötti egyensúly, a két energia kölcsönös elfogadása, létjogosultságuk elismerése és helyzeteknek megfelelő alkalmazása, úgy hogy meg tudjuk tartani életterünket, ezt a csodálatos és páratlan Földet és Bagdi Emőke szavaival élve, mindenki tálentuma szerint találja meg a helyét ebben a világban. 🙂

Érted, hogy mire gondoltam? Nem az egyes emberek helyzetére, hanem globálisan a női és férfi energiák kiegyensúlyozására. Az is lehet, hogy ez egy fejlődési út az emberiség életében. Ezt sem tudhatom. A végső valóság valahol odaát van… 🙂

Engedjük hát a női energiát is kifejezésre jutni.

Szeretnék neked átadni egy példát, egy filmet. Ugyan amerikai és így tartalmazza a szokásos amerikai stílust, de ne azt figyeld. Keresd a fontos mondandókat.

Vezet a ritmus, amerikai film.

Pierre Dulain életrajza is. Ez sajnos angolul van.

Pierre Dulain módszerének alaptételei elgondolkodtatók:

  • Tisztelet és részvét (együttérzés)
  • Jelenlét
  • Biztonságos tér megteremtése
  • Vezetés és ellenőrzés
  • Nyelvezet: testbeszéd és verbális
  • Humor és élmény

 A táncon keresztül tanította a fiatalokat ezekkel az alapelvekkel. Hát nem gyönyörű?! Ha ezekkel a képességekkel felvértezünk egy gyermeket, valódi esélyt kap egy boldogabb életre.

 És végül írások a témában:

 Müller Péter írásai nőies és férfias kérdésekről.

 Kis Balázs Kúnó oldala.

Józsi bácsi: A változás kulcsa a nők szívében van

Éppen most találtam egy beszélgetést is Müller Péterrel a témáról.

Sokféle nézőpont létezik. Az enyém egy a sok közül. A világ attól szép, hogy változatos. 🙂

Szeretettel,

Réka

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.